#projektramme #komgodtigang
#projektramme #komgodtigang
I al sin enkelthed er Core Culture-projektrammen et dokument, der sikrer, at I afstemmer forventninger og træffer de fornødne beslutninger i forhold til jeres arbejde med at udvikle stærke arbejdsfællesskaber.
I kan med fordel udfylde projektrammen, inden I går i gang med at implementere de forskellige indsatser i Core Culture-værktøjet. Dokumentet hjælper jer med at tage stilling til spørgsmål som:
En projektramme kaldes også et project scope. Et godt project scope er fundamentet for en vellykket udvikling.
Formålet med at udarbejde en Core Culture-projektramme er at sikre, at I kommer godt fra start og kommer i mål med at skabe stærke arbejdsfællesskaber.
Vi ved alle, at drift og udvikling går hånd i hånd. For ikke at falde i den grøft, hvor man med gode intentioner igangsætter en udvikling, der sander til i daglig drift og mislykkes, er det klogt at udarbejde en projektramme.
“At vi startede med en projektramme gav vores Core Culture-ledelesteam en følelse af, at vi mente det alvorligt. Vi havde sat rammerne og skabt klarhed og fokus. Det gav et solidt fundament, som de kunne styre aktiviteterne ud fra.”
Hent projektramme • Udfyld projektramme • Opret drev
Udfyld projektramme
Hold et møde, hvor I diskuterer og udfylder projektrammen sammen. Vær opmærksom på, at I kan have flere mål med at benytte værktøjet, fx højere trivsel, mindre sygefravær eller større motivation.
Opret drev
Jeres projektramme lægges efterfølgende på et fælles drev, hvor I løbende kan justere den. Og hvor andre dokumenter og indsatser kan bo.
Mange interne udviklingsprojekter bliver ikke prioriteret lige så højt som drift- og fagprojekter. Derfor er der en tendens til, at de ikke lykkes lige så godt. Prioritering er vigtig.
En god og brugbar projektramme er konkret. Den fremstår som et tydeligt ‘forventningsafstemnings-dokument’, hvor alle kender ramme og retning.
At reducere stress handler bl.a. om klare forventninger og kontrol i opgaveløsningen. Det samme gør sig gældende i jeres arbejde. En projektramme hjælper jer.
Hvilke gode erfaringer har vi fra andre forandringsprojekter, som vi skal huske at have med i vores projektramme?
Hvad er tegn på, at vi er lykkedes med at lave en god projektramme for vores forandringsprojekt?
Hvilke opmærksomhedspunkter skal vi huske? Hvad vil vores medarbejdere fx påpege skal med i projektrammen?
Kilde: Forandringsprocesser der lykkes – og mislykkes af Justyne Starostka, SDU Kolding